Grupa Renault je dobila priznanje »Proizvođač godine« od TopGear.com

Grupa Renault je na ceremoniji dodele godišnjih priznanja TopGear.com dobila priznanje »Proizvođač godine« (Manufacturer of the year). Ovo priznanje nagrađuje dostignuća marki Renault, Dacia i Alpine u proteklih 12 meseci. Istom prilikom, Mégane R.S. Trophy-R je dobio priznanje »Performance Car of the Year« (sportski orijentisan auto godine), a Novi ZOE  »City Car of the Year« (gradski auto godine).

  • Grupa Renault je na ceremoniji dodele priznanja TopGear.com Awards proglašena za »Proizvođača godine«.
  • Ovo priznanje je nagrada za dostignuća marki Renault, Dacia i Alpine u 2019. godini.
  • Posebna pažnja data je modelim Mégane R.S. Trophy-R i Novi ZOE koji su izabrani za »Performance Car« i »City Car« godine.

renault-megane-rs-trophy-r-026

U TopGear.com su objasnili razloge zbog kojih je Grupa Renault ovogodišnji pobednik:

Raznolikost je bila ključna za Renaultov uspon do izuzetnosti, što je nagrađeno priznanjem Top Gear. Masovni modeli Renaulta su odlični, ali ako zahtevate nešto više i navedete veoma precizne parametre koji moraju biti ispunjeni, Grupa Renault kao ni jedan drugi proizvođač automobila teži da dostigne savršenstvo u svemu što radi.

Prilikom prijema cenjenog priznanja Vincent Tourette, generalni direktor Grupe Renault UK, rekao je:

Veoma smo uzbuđeni zbog ovog priznanja TopGear.com. Godina 2019.  bila je za Grupu Renault fantastična jer smo na tržište uveli novi Captur, novi ZOE i novi Clio koji nastavlja svoju 30-godišnju priču o uspehu. Dacia i dalje nastavlja sa nizanjem uspeha i jedna je od retkih marki koja je ove godine beležila rast broja prodatih vozila. U međuvremenu, oživljavanje marke Alpine dobilo je novi zamah uzbudljivim predstavljanjem novog A110S. Ali, tu se nećemo zaustaviti – godina 2020. obećava da će biti još uzbudljivija!

Grupa Renault je u 2019. godini na evropsko tržište uvela sedam novih modela: novi Clio, novi Captur, novi ZOE i novi Koleos kao i laka komercijalna vozila Novi Trafic i Novi Master, a Alpine je svoju paletu proširila sa A110S.