Tim Renault F1 pozdravlja inicijativu organizacije »Formula One« koja se tiče dekarbonizacije sporta i najavljuje sopstveni program posvećen zaštiti životne sredine i interesa ljudi.

Tim Renault F1 Team pozdravlja i u potpunosti podržava strategiju koju je 12. novembra 2019. najavilaorganizacija »Formula One«, a kojom se postavljaju dobrovoljni ciljevi koji vode dekarbonizaciji ovog sporta do 2030. godine.

Ova najava dopunjava dugoročnu viziju pravca razvoja formule 1 počevši od 2021. godine. Dalekosežan plan uključuje evoluciju sportskih i tehničkih propisa kao i usvajanje finansijskih propisa koji će nagraditi ekonomsku efikasnost timova.

Grand Prix de Formule 1 des Etats-Unis 2019

Formula 1 se mora razvijati kako bi zadržala svoj avangardni karakter i zato pokreće inicijative koje su u skladu sa razvojem i izazovima savremenog društva. Neutralnost ugljenika je očigledno ključno pitanje i mobilisanje hiljade inženjera koji rade u formuli 1 i svih entuzijasta ovog kolektivnog cilja je odlična inicijativa.

Više timova, uključujući Renault F1, konsultovano je prilikom osmišljavanja i sprovođenja plana održivog razvoja organizacije »Formula One« putem razmene podataka i preciznih smernica.

Tim Renault F1 aktivno će učestvovati zajedno sa organizacijom »Formula One« u sprovođenju ovog plana, razvijanjem i pokretanjem sopstvene inicijative u oblasti društvenog uticaja i održivosti usklađenih sa strateškom vizijom Grupe Renault. Naš program je strukturiran oko dva različita kriterijuma: ekološkog i ljudskog.

U okviru doprinosa sprovođenja plana održivog razvoja Formule 1, naš program će istovremeno razvijati dva specifična pravca u kontekstu usmerenosti ka očuvanju životne sredine: kružnu ekonomiju i održivu  mobilnost. Konkretan primer postojećeg pristupa i posvećenosti je naše učešće u projektovanju i razvoju modernih hibridnih E-TECH pogonskih sklopova za serijska vozila marke Renault.

Više detalja biće otkriveno tokom 2020. godine, uključujući informacije o programu kao i srodnim projektima.