NOVI RENAULT MÉGANE R.S. TROPHY-R: PERFORMANSE, EKSKLUZIVNO

2019 - Novi Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R

Novi MÉGANE R.S TROPHY-R je sportska verzija kompaktnog automobila koja je spremna za trkačke staze. Sa boljim prenosom snage, većom brzinom kroz krivine i izdržljivijim kočnicama, u mogućnosti je da pruži ogromno zadovoljstvo onima koji znaju da iz automobila izvuku njegov maksimum. Automobil za vozače: ultimativan, oštar, sa razvijenim performansama koje mu omogućavaju da se poredi sa modelima koji imaju više od dva pogonska točka i više od 300 KS snage motora.
Ovaj zaista izuzetan automobil biće ponuđen kupcima za prodaju krajem 2019. godine kao posebna ograničena serija u samo 500 primeraka.

Novi Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R je najsnažniji serijski automobil koji je Renault ikada ponudio na tržištu. Ukorenjen je u izuzetnoj Renaultovoj istoriji u automobilskom sportu i nastavlja legendu rekordera Mégane R.S. koji ponovo na puteve donosi tehnologije i stručno znanje koje je Renault Sport razvio za trkačke staze. Za ovaj automobil, inženjeri Renault Sporta su pokazali najveći nivo stručnosti do sada. Konačni rezultat je potvrđen novim rekordom na stazi Nürburgring Nordschleife.

    • Novi MÉGANE R.S. TROPHY-R pokreće isti izuzetno efikasan 1,8-litarski motor sa snagom 300 KS kao kod verzije Trophy (167 KS/l).
    Drastično smanjenje mase. Da bi se smanjila masa vozila posebna pažnja je posvećena svakom detalju, od uklanjanja zadnjih sedišta, do ugradnje naplataka od ugljeničkih vlakana (dostupni uz doplatu) i izduvnog sistema od titana marke Akrapovič. Konačni rezultat: do 130 kilograma lakše vozilo u odnosu na Mégane R.S. Trophy bez dodatne opreme.
    Potpuno obnovljena konstrukcija vešanja za radikalno poboljšane performanse.
    Unapređena aerodinamika za boli pritisak na stazu i optimizovane protoke vazduha (posebno podvozje i difuzor od ugljeničkih vlakana) kao i dodatno optimizovano upravljanje temperaturom (NACA-in usisnik vazduha, usmerivač vazduha za hlađenje kočnice itd.).

PROČITAJTE VIŠE