Prva trka, prva pobeda!Obaveštenje za medije.
Ponedeljak, 17. jun 2019.

190615-Gor-2298_2

Prva trka sa novim Clio E1 je za Mateja Grudnika završena na najbolji mogući način, pobedom u generalnom plasmanu na slovenačkom državnom prvenstvu. Ovogodišnja prva trka slovenačkog državnog prvenstva u brdskim automobilskim trkama, privukla je na slovenačko tle 146 takmičara iz 9 zemalja koji su se proteklog vikenda borili za najbolje rezultate na 4,3 km dugoj stazi od restorana Prepih do Velikog Cerovca. Već subotnji treninzi su nagoveštavali beskompromisnost svih vozača, što je uočeno u brojnim izletanjima sa puta i odustajanjima. Za razliku od proteklih godina, ovaj put nije bilo kiše, upravo suprotno, celog vikenda je bilo pakleno vruće, što je bila dodatna otežavajuća okolnost za vozače.

U nedeljnoj trci za vrh slovenačkog državnog prvenstva borili su se brojni dobri vozači, a sve vreme razlike su bile zaista male. Na kraju, slavio je Matej Grudnik koji je uprkos problemima sa automobilom, uspeo u prvoj trci da stane na pobedničko postolje i pobedi u generalnom plasmanu slovenačkog državnog prvenstva. Pored toga, osvojio je i 3. mesto u generalnom plasmanu evropskog kupa među automobilima.

“Izvanredan rezultat prve trke! Imali smo prilično problema, što je logično, ali smo ih u većini slučajeva uspešno rešavali. Pre trke nismo bili u mogućnosti da isprobamo automobil, jer u Sloveniji nemamo odgovarajuću trkačku stazu. Kako god, na kraju smo bili dovoljno brzi da pobedimo i na najlepši mogući način započnemo priču sa novim automobilom,”

rekao je Matej nakon trke.

VIDEO: https://youtu.be/BVVPfd1KgR8

190616-Gor-5566_2
190615-Gor-1735_2

PROČITAJTE VIŠE
_____________________

Saopštenje za javnost
www.matejgrudnik.si