FRANCOIS DELION NOVI GENERALNI DIREKTOR RENAULT NISSAN ADRIATICSAOPŠTENJE ZA JAVNOST
20. maj 2019.

Od 1. juna 2019. na funkciju generalnog direktora kompanije Renault Nissan Adriatic imenovan je g. François Delion. Dosadašnji direktor g. Jean Pierre Mesić je imenovan za generalnog direktora Iberijske teritorije u čijem sistemu su Španija i Portugalija.

Francois-Delion-7-1600x1100

G. Jean Pierre Mesić je preuzeo funkciju generalnog direktora Adriatic-a u leto 2016. i istrajnim radom na markama Renault, Dacia i Nissan je obezbedio rast i uspeh na svim tržištima teritorije Adriatic kao i izvrstan položaj našeg klastera unutar Grupe Renault. Njegov trud nije ostao neprimećen i kao rezultat toga, od 1. juna preuzima čelnu funkciju za Španiju i Portugaliju.

Na njegovo mesto generalnog direktora Renault Nissan Adriatic dolazi g. François Delion.
Nakon diplome na fakultetu Ecole Centrale de Lyon, titulu magistra stekao je u području upravljanja projektima i logističkim sistemima na Univerzitetu u Berlinu. Karijeru u Grupi Renault započeo je 2004. u Odeljenju logistike rezervnih delova i dodatne opreme, na radnom mestu Voditelj projekta za logistiku rezervnih delova. Zatim je radio na nekoliko različitih radnih mesta u Odeljenju postprodaje, među ostalim na funkciji Savetnika za postprodajne strategije i Voditelja B2C digitalnog tima u postprodaji.

Odeljenje postprodaje je napustio 2010. kako bi se pridružio evropskoj regiji kao rukovodioc postprodaje i kvaliteta za područje cele Evrope. Godine 2013. pridružio se Odeljenju distribucije i imenovan je za voditelja programa lakih komercijalnih vozila. Godine 2014. je promovisan za direktora postprodaje, kupaca i razvoja mreže za nordijske zemlje, a u leto 2017. se vratio u Pariz na mesto Direktora programa rezervnih delova. Od juna 2019. karijeru nastavlja kao generalni direktor teritorija Adriatic.

PROČITAJTE VIŠE