Novi Renault Clio osvojio nagradu za najbolji serijski automobil prema glasovima publike francuskih medija RTL – Auto Plus – Turbo.

Tek što je predstavljen na salonu automobila u Ženevi, novi Clio je već osvojio svoju prvu nagradu! Prema glasovima publike francuskih medija Auto Plus, RTL i Turbo izabran je za najbolji serijski automobil predstavljen na Ženevskom sajmu automobila 2019. Ovo je lepo priznanje za legendarni model Grupe Renault koji je u konkurenciji između osam serijskih modela predstavljenih na ovogodišnjem sajmu u Ženevi osvojio apsolutnu većinu, 56 % glasova.

Nouvelle Renault CLIO - élue voiture du salon de l'automobile de Genève

Novi Clio otvara novo poglavlje sage započete 1990. Skoro 30 godina kasnije, prodato je već 15 miliona primeraka modela Clio, što ga čini najprodavanijim francuskim automobilom u svetu. Godina 2019. donosi novu, petu generaciju i odlučnost da zadrži vodeće mesto u segmentu. U tome sigurno će mu pomoći prostrana i inovativna unutrašnjost koja uključuje najveće ekrane u segmentu opremljene potpuno novim multimedijalnim povezanim sistemom Easy Link. Novi Clio je u mnogim aspektima predvodnik Grupe Renault i svog segmenta. Naime, uvodi novu tehnologiju hibridnog pogona E-TECH i napredne sisteme za pomoć u vožnju koji predstavljaju i prvi korak ka potpuno autonomnoj vožnji.

“Oduševljeni smo saznanjem da je javnost tako dobro prihvatila dizajn novog Clia. Upečatljiva je već na prvi pogled potpuna promena unutrašnjosti, posebno kada je reč o Smart Cockpitu usmerenom na tehnologiju, udobnost i prostornost za vozača i sve putnike. Novi Clio je svestran automobil čija će tehnološka rešenja još više pojednostaviti svakodnevni život naših kupaca,” izjavio je Antoine Genin, direktor za dizajn unutrašnjosti.

Nouvelle Renault CLIO - élue voiture du salon de l'automobile de Genève

“Ovo je prva nagrada za novi Clio i za sve timove koji su sarađivali na dizajnu najboljeg Clia do sada. Raduje nas što naš entuzijazam u još većoj meri dele javnost i brojni obožavatelji. Ovo je znak iskrenog poverenja u Renault i novi Clio koji najavljuje niz novih proizvoda koji će biti povezani, električni i autonomni,” izjavio je Olivier Brosse, direktor programa Novi Clio.

PROČITAJTE VIŠE