Novi Renault Clio: ikona nove generacije zvanično predstavljena na salonu automobila u Ženevi


Komplet za medije
Mart 2019.

Novi Renault Clio: ikona nove generacije zvanično predstavljena na salonu automobila u Ženevi

Obnova ikone, nastavak sage

Novi Renault CLIO Novi Renault CLIO

Renault predstavlja sasvim novi Clio, petu generaciju ikone automobilskog sveta prodate u oko 15 miliona primeraka. Prvi Clio predstavljen je 1990. i postao je jedan od najprodavanijih modela Grupe Renault širom sveta. Clio je najpopularniji automobil u Francuskoj, a na vrhu B segmenta u Evropi nalazi se od 2013. Clio ostvaruje neverovatne uspehe u prodaji, koja beleži snažan rast između 2012. i 2018.

Novi Clio je još moderniji i sportskiji, a zadržao je DNK kome duguje uspeh u zadnjih gotovo 30 godina. Razvijen je imajući na umu prednosti svake od prethodnih četiri generacija te njime započinje novo, dugo očekivano poglavlje ove uspešne priče.

Kao i Clio I, „ima sve što i veliki”. Baš poput tog modela predstavljenog 1990., novi Clio opremljen je tehnologijama iz vozila višeg razreda, kao što su Mégane i Espace.

Od Clija II preuzeo je izuzetno visoke standarde kad je reč o prostranosti i udobnosti.

Kao i Clio III, dovodi nas u novu eru po pitanju utiska kvaliteta.

Od Clija IV nasledeo je snažan dizajn koji je poslužio kao nadahnuće za celu Renaultovu paletu i postao istinski simbol.

Novi Clio dizajniran je po načelu „evolucije i revolucije” te piše nova pravila zrelijim dizajnom karoserije i sasvim preuređenom unutrašnjošću. Isklesane linije i odvažniji prednji kraj daju novom Cliju nov život i savremen izgled, ali on istovremeno zadržava prepoznatljivost iako je sastavljen od sasvim novih elemenata. U unutrašnjosti je revolucija odmah vidljiva. Redizajnirana unutrašnjost nadahnuta je višom klasom, kako u smislu utiska kvaliteta, tako i u smislu dostupne tehnologije. Te prednosti koriste svim vozačima jer im donose veći stepen praktičnosti i jednostavnosti upotrebe.

Clio pete generacije za nas je izuzetno važan jer je reč o najprodavanijem automobilu ovog segmenta i drugom najprodavanijem automobilu uopšte u Evropi. Clio je ikona, a u najnovijem modelu preuzete su sve najbolje karakteristike prethodnih generacija. Spoljašnji dizajn Clija IV odmah je oduševio kupce, a oduševljava ih i danas, pa smo odlučili zadržati ovaj DNK, ali novom modelu dodati još malo savremenosti i elegancije. U unutrašnjosti se odvila prava revolucija pa su znatno povećani utisak kvaliteta, prefinjenosti i tehnologija. Ovo je najbolji Clio dosad

Laurens van den Acker, viši potpredsednik, odeljenje za dizajn

PROČITAJTE VIŠE