Novi Renault Clio: ikona nove generacije – spoljašnjost


Novi Renault Clio: ikona nove generacije

Obnova ikone, nastavak sage

Renault predstavlja Novi Clio, petu generaciju ikone automobilskog sveta koji je već dostigao prodaju od oko 15 miliona primeraka. Prvi Clio predstavljen 1990., postao je jedan od najprodavanijih modela Grupe Renault širom sveta. Clio je najpopularniji automobil u Francuskoj, a na vrhu B segmenta u Evropi nalazi se od 2013. Clio ostvaruje neverovatne uspehe u prodaji, koja se između 2012. i 2018. sve više povećavala.

Novi Clio je još moderniji i sportskiji, a zadržao je DNK kome duguje svoj uspeh u zadnjih skoro 30 godina. Razvijen je imajući u vidu prednosti svake od prethodne četiri generacije i njime započinje novo, dugo očekivano poglavlje ove uspešne sage.

Kao i Clio I “ima sve što imaju veliki”. Baš poput ovog modela predstavljenog 1990., Novi Clio je opremljen tehnologijama iz automobila više klase, kao što su Mégane i Espace.

  • Od Clia II preuzeo je izuzetno visoke standarde kada je reč o prostornosti i udobnosti.
  • Kao i Clio III, dovodi nas u novu eru po pitanju utiska kvaliteta.
  • Od Clia IV preuzeo je snažan dizajn koji je poslužio kao inspiracija za celu ponudu Renaulta i koji je marki dao prepoznatljiv pečat.

Novi Clio je dizajniran po principu »evolucija + revolucija« i postavlja nova pravila svojim zrelijim dizajnom spoljašnjeg izgleda i potpuno preuređenom unutrašnjošću. Izvajane linije i odlučniji prednji deo daju Novom Cliu vitalnost i savremen izgled, ali on istovremeno zadržava svoju prepoznatljivost iako je sastavljen 100% od novih elemenata. U unutrašnjosti revolucija je odmah vidljiva. Potpuno redizajniran putnički prostor inspirisan je automobilima višeg segmenta, kako u smislu utiska kvaliteta, tako i u smislu dostupne tehnologije. Ove prednosti koriste svim vozačima jer im donose veći stepen praktičnosti i jednostavnosti pri svakodnevnoj upotrebi.

Clio pete generacije je za nas veoma važan, jer je najprodavaniji model u svom segmentu i drugi najprodavaniji automobil uopšte u Evropi. Clio je ikona, a u najnovijem modelu preuzete su sve najbolje karakteristike prethodnih generacija. Spoljašnji dizajn Clia 4 odmah je oduševio kupce, a oduševljava ih i danas. Zbog toga smo odlučili da zadržimo ovaj DNK u novom modelu, a da mu dodamo nešto više savremenosti i elegancije. U unutrašnjosti se odvijala prava revolucija sa znatno povećanim utiskom kvaliteta, sofisticiranijom završnom obradom i snažno prisutnom tehnologijom. Ovo je najbolji Clio do sada.

Laurens van den Acker, direktor za industrijski dizajn Grupe Renault

Novi Renault CLIO

PROČITAJTE VIŠE