Izveštaj o trci za VN Abu Dabija

Tim Renault Sport Formula One je odličnim rangiranjem u poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju obezbedio četvrto mesto na lestvici za svetsko prvenstvo konstruktora. Carlos Sainz je u 55 krugova dugoj trci osvojio šesto mesto i tako doprineo da Renault na kraju postigne najbolje ukupno rangiranje od svog potpunog povratka u formulu 1 godine 2016.

Ovo rangiranje pokazuje veliki napredak koji je tim Renault Sport Formula One postigao u poslednje tri sezone; godine 2016. bio je deveti, godine 2017. šesti i ove godine četvrti sa ukupno 122 boda, što je više nego dvostruko u odnosu na prošlu godinu.

Nico Hülkenberg je sezonu završio sa 69 bodova i sedmim mestom u poretku za svetsko prvenstvo vozača, što je njegovo do sada najbolje rangiranje. Carlos Sainz je ove godine osvojio 53 boda i deseto mesto među vozačima.

Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18, prolazi pored tima na kraju trke. Abu Dhabi Grand Prix, 25. novembar 2018. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18, prolazi pored tima na kraju trke. Abu Dhabi Grand Prix, 25. novembar 2018. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

• Sainz je trku počeo sa jedanaestog startnog mesta na ultra mekim (ljubičasto oivičenim) pneumaticima i napredovao do šestog mesta, iza Mercedesa, Red Bullova i preostalog Ferrarija. U boks se zaustavio u 37. krugu, dobio nove super meke pneumatike (crvena ivica) i u trku se vratio na šestom mestu.

• Hülkenberg je trku počeo sa desetog startnog mesta na ultra mekim pneumaticima i u prvom krugu se sudario sa Romanom Grosjeanom, pri čemu je njegov bolid poleteo, nekoliko puta se prevrnuo i potom udario u zaštitnu ogradu. Uprkos tome, Hülkenberg je imao sreće da ostane nepovređen.

Abu Dhabi Grand Prix,  25. novembar 2018.

Abu Dhabi Grand Prix, 25. novembar 2018.

PROČITAJTE VIŠE