Obnovljeni KADJAR:
sledeći nivo privlačnog izgleda i udobnosti


Uvod

Od lansiranja 2015. godine, Renault Kadjar je stekao važno mesto u segmentu kompaktnih SUV vozila. Njegov izgled, dinamične karakteristike i udobnost su privukli brojne kupce. Istovremeno, Kadjar je iskoristio znanje partnerskog Nissana i ponudio moćan pogon na četiri točka, a sa njim sposobnost za vožnju po lošem terenu.

Obnovljeni Kadjar donosi napredak u svim oblastima. Odlikuje se privlačnijim izgledom istaknutim dinamičnim savremenijim linijama, ali pritom poštuje tradicionalana pravila dizajna SUV-a.

Obnovljeni Kadjar još veću pažnju posvećuje udobnosti, kvalitetu i ergonomiji. Unutrašnjost je poboljšana što svakodnevnu vožnju čini još udobnijom.

Pored toga, obnovljeni Kadjar pokreću napredniji, energetski efikasniji benzinski i dizel motori koji donose više zadovoljstva u vožnji.

“Od lansiranja 2015. godine, Kadjar je jedan od ključnih automobila u ponudi Renaulta. To je globalni model koga je izabralo više od 450.000 kupaca u više od 50 država. Novi Kadjar će učvrstiti ovu poziciju još modernijim dizajnom, poboljšanom udobnošću i bolje percipiranim kvalitetom. Istovremeno i dalje će se zasnivati na ponudi pogona na sva četiri točka, jer je to njegova karakteristična prednost na tržištu”
Olivier Tschanhenz, zamenik direktora za marketing

Obnovljeni KADJAR: sledeći nivo privlačnog izgleda i udobnosti

2018 – Novi Renault KADJAR

Spoljašnji izgled

Istraživanja su potvrdila da je spoljašnji izgled glavni razlog kupaca da izaberu Renaulta Kadjar. Linije obnovljenog Kadjara su zato još elegantnije, fluidnije i sofisticiranije.

Novi svetlosni potpis
Prednji deo obnovljenog Kadjar je preuzeo svetlosni potpis u obliku slova C karakterističan za modele Renaulta. LED pokazivači pravca, integrisani u dnevna svetla, ističu ga još više. Svetla za maglu sada imaju LED tehnologiju “Pure Vision” (standard od paketa opreme Intens). Rezultat je šest puta manja potrošnja u poređenju sa halogenim svetlima. Svetla za maglu su sada pravougaona i naglašavaju spremnost Kadjara za avanturu na svim terenima. Zadnji pokazivači pravca su takođe izvedeni u LED tehnologiji. Retrovizori i svetla za maglu su sada uži i ugrađeni u branik.

Snažniji vizuelni identitet
Dizajneri su preradili prednji i zadnji deo Kadjara kako bi mu dali još privlačniji izgled. Maska je šira i ima hromirane umetke. Branici su dobili nešto više stila. Bogatije opremljene verzije se ističu i novom antenom u obliku peraja ajkule. Novi Kadjar će biti na raspolaganju sa 17- i 19-inčnim naplatcima i u tri nove specijalne boje – zelenoj, plavoj i sivoj.

Unutrašnjost i percipiran kvalitet

Kadjar je od samog početka najveću pažnju posvetio udobnosti vozača i putnika.

Novi, elegantniji ekran multimedijalnog sistema
U središnjem delu instrument table smešten je novi ekran multimedijalnog sistema koji se odlikuje boljom osvetljenošću i osetljiviji je na dodir. Sa njim upravljate sistemom R-LINK 2.

Upravljanje klima uređajem preko savremenijeg interfejsa
Nova kontrolna tabla sa dugmadima za upravljanje automatskim klima uređajem ima savremen ergonomski dizajn sa prikazom temperature i postavki ventilacije u sredini tri okrugla rotirajuća dugmeta. Jasno i intuitivno.

Dodatna poboljšanja kvaliteta
Detalji kao što su ručice vrata, centralna konzola, dugmadi … dokazuju brigu za kvalitet unutrašnjosti vozila. Obnovljena sedišta imaju penu dvostruke gustine za još više udobnosti i sprečavanje zamora na dužim putovanjima, a čvršće bočne potpore pružaju snažniju potporu telu. Podesiv središnji naslon odgovara različnim postavkama. Novi vazdušni otvori u drugom redu obezbeđuju poboljšanu kontrolu vazduha za putnike.

Motori: poboljšanje energetske efikasnosti i performansi

Obnovljeni Kadjar preuzima novu generaciju Renaultovih motora. Uzimajući u obzir najnovije ekološke standarde, i benzinski i dizel motori sadrže najnovija rešenja za kontrolu emisija. Smanjenom potrošnjom goriva, novi motori obezbeđuju bolje performanse i veće zadovoljstvo u vožnji.

Benzin: moderan motor 1.3 TCe FAP
Obnovljeni Kadjar će ponuditi novi 1.3 Tce motor sa kojim smo se prvi put sreli u Scénicu, a kasnije će biti ponuđen i u modelima Captur i Mégane. Razvila ga je Alijansa Renault – Nissan u saradnji sa Daimlerom. Motor oduševljava već pri niskim obrtajima, a opremljen je i filterom tvrdih čestica (FAP). TCe FAP motor će biti dostupan u četiri verzije: TCe 140 FAP, TCe 140 FAP EDC, TCe 160 FAP i TCe 160 FAP EDC.

Dizel: više snage, više zadovoljstva u vožnji, manje emisija
Obnovljeni Kadjar će ponuditi i obnovljene dizel motore sa sistemom selektivne katalitičke redukcije (SCR), koji trenutno predstavlja najefikasnije rešenje za smanjene azotovih oksida. Novi motori će nositi ime “Blue dCi”:

  • Blue dCi 115 u poređenju sa prethodnikom pruža nešto više snage i obrtnog momenta (+ 5KM, + 10 Nm). Biće dostupan sa ručnim i automatskim menjačem.
  • Blue dCi 150 je najsnažniji dizel motor dostupan za obnovljeni Kadjar. Opremljen ručnim menjačem, biće dostupan u kombinaciji sa pogonom na prednje ili sva četiri točka.

Pogon na četiri točka – kod kuće na putu i izvan njega

Kadjar je pogon na četiri točka preuzeo od stručnjaka marke Nissan. Obezbeđuje pouzdano prianjanje na klizavim podlogama, vožnju bez stresa do ski centara zimi itd. Pogon na četiri točka nudi izbor između tri načina rada:

  • 2WD: snaga se prenosi samo na prednje točkove, što obezbeđuje manju potrošnju.
  • Auto: elektronika automatski raspoređuje obrtni moment između prednje i zadnje osovine. Do 50% obrtnog momenta može da se usmeri na zadnju osovinu.
  • Lock: središnji diferencijal je zaključan za stalnu raspodelu obrtnog momenta u odnosu 50/50 između prednjih i zadnjih točkova. Budući da je ovaj način rada namenjen posebno za terensku vožnju, aktivan je do brzine od 40 km/h.

Terenske performanse
Zahvaljujući velikom rastojanju od tla (200 mm), Kadjar bez problema može lako da se nosi sa neuređenim podlogama. Prilazni ugao (17°) i odlazni ugao (25°) prilagođeni su za terensku vožnju.

Extended Grip za verzije sa prednjim pogonom
Za verzije sa prednjim pogonom i dalje je dostupan sistem Extended Grip. U kombinaciji sa odgovarajućim pneumaticima (koji nose oznaku “mud and snow”) ovaj sistem poboljšava prianjanje za lakšu vožnju na blatnjavom ili putu pokrivenom snegom.

PROČITAJTE VIŠE