Izveštaj o trci za VN Mađarske

Izveštaj o trci za VN Mađarske

Trka za VN Mađarske je timu Renault Sport Formula One donela pre svega razočaranje. Iako je Carlos Sainz osvojio bodove, nije uspeo u potpunosti da iskoristi obećavajuće peto startno mesto.

Za razliku od kvalifikacija u subotu koje su se odvijale po kiši, na dan trke u Hungaroringu je bilo sunčano, zbog čega su izbor i korišćenje pneumatika postali jedna od glavnih briga. Sainz, kao i Nico Hülkenberg su dobro startovali, ali se zatim ispostavilo da je bilo gotovo nemoguće probiti se napred. Hülkenberg je na kraju prvog kruga bio na desetom mestu, a trku je završio na dvanaestom. Kasnije u trci zaustavio se u boksu još jednom, a zatim je na ultra mekim pneumaticima vozio punom snagom. Uprkos poteškoćama u Mađarskoj, tim je pre letnje pauze zadržao četvrto mesto u ukupnom poretku za prvenstvo konstruktora.

• Sainz je trku počeo sa petog startnog mesta na novim mekim pneumaticima (sa žutim obodom), koje je u 25. krugu zamenio kompletom novih srednje mekih pneumatika (sa belim obodom).

• Hülkenberg je trku počeo sa trinaestog startnog mesta na novim mekim pneumaticima koje je u 23. krugu zamenio kompletom novih srednje mekih pneumatika, a u 50. krugu tokom virtuelne intervencije sigurnosnog automobila novim ultra mekim pneumaticima (sa ljubičastim obodom).

Izveštaj o trci za VN Mađarske
PROČITAJTE VIŠE