Izveštaj o trci za VN Velike Britanije

Izveštaj o trci za VN Velike Britanije

U impresivno brzoj i trci punoj obrta za VN Velike Britanije u Silverstonu tim Renault Sport Formula One sa šestim mestom Nica Hülkenberga opet je osvojio dobrodošle bodove.
Pod čistim plavi nebom i vrelim suncem, Hülkenberg je veoma dobro iskoristio odličan start i prvi krug tokom koga se sa jedanaestog startnog mesta probio na šesto mesto. Hladnokrvnom, sabranom vožnjom i strategijom jednog zaustavljanja u boksu tu poziciju, uprkos dve intervencije sigurnosnog automobila, zadržao je sve do cilja. Carlos Sainz je isto tako odlično startovao i sa šesnaestog startnog mesta u prvom krugu napredovao na deveto mesto. Vozeći strategijom dva zaustavljanja lovio je plasman među prvih deset, ali nakon sudara u krivini Copse u 38. krugu ostao je na stazi.
Trkom u Silverstonu tim Renault Sport Formula One učvrstio se na četvrtom mestu ukupnog poretka za SP konstruktora i sada ima 19 bodova prednosti.

• Hülkenberg je trku počeo sa jedanaestog startnog mesta na srednje mekim pneumaticima (bela ivica) koje je u 20. krugu zamenio sa kompletom tvrdih pneumatika (plava ivica).

• Sainz je trku počeo sa šesnaestog startnog mesta na srednje mekim pneumaticima koje je u 17. krugu zamenio kompletom tvrdih, a u 32. krugu mekim pneumaticima (žuta ivica).

Izveštaj o trci za VN Velike Britanije
PROČITAJTE VIŠE