Tim Renault e.dams u centru istorijskog događaja u Cirihu

Tim Renault e.dams u centru istorijskog događaja u Cirihu

Odmah je postalo jasno da je ulična staza u Cirihu prava enigma što se tiče podešavanja bolida, jer su ravni delovi bili izuzetno izbočeni, a istovremeno vozači su na njima postizali do sada najveće brzine u ovoj mladoj takmičarskoj klasi. Kruna svega je bio krivudavi deo staze koju su presecale šine gradskog tramvaja.

Zahvaljujući pripremama koje je obavio pre dolaska u Cirih, tim Renault e.dams je bio brz i konkurentan. Sébastien Buemi je u kvalifikacijama postigao drugo najbolje vreme prve grupe, ali je zatim staza postala brža i na kraju se plasirao na šesto mesto. Nicolas Prost je odmah iza njega postigao svoj najbolji plasman u kvalifikacijama u ovoj sezoni.

Nakon što su se startna svetla ugasila, oba vozača tima Renault e.dams sačuvala su svoje pozicije. Ubrzo zatim Buemi je pretekao D’Ambrosia, a Prosta je pretekao Lopez.

Nešto pre kraja prve polovine trke Buemi je napredovao za još jedno mesto kada je pretekao Birda. Samo nekoliko sekundi zatim staza je bila pod režimom žutih zastavica, što je izazvalo masovnu zamenu bolida. Buemi se iz boksa vratio u trku na četvrtom mestu, a Prost pretekao Vergna i bio je osmi.

PROČITAJTE VIŠE