Izveštaj o trci za VN Kine

Izveštaj o trci za VN Kine

Nico Hülkenberg je osvojio odlično šesto mesto u trci koju je počeo efektnim probojem kroz gomilu prvog kruga, nastavio da se nosi sa trošenjem pneumatika, iskoristio priliku za drugu zamenu točkova tokom intervencije sigurnosnog automobila, a pred kraj trke je mogao da se bori za bolje rangiranje. Trka Carlosa Sainza je bila slična, u cilj je stigao na devetom mestu, a u zadnjem krugu borio za bolji rezultat.

Hülkenberg je trku počeo sa sedmog startnog mesta na ultra mehkim pneumaticima (sa ljubičastom ivicom) iz kvalifikacija, u 13. krugu sa sedmog mesta odvezao se u boks po sveže srednje meke pneumatike, a u 31. krugu tokom intervencije sigurnosnog automobila sa sedmog mesta preuzeo je nove meke pneumatike.

Sainz je trku počeo sa devetog startnog mesta na ultra mekim pneumaticima iz kvalifikacija, u 12. krugu sa devetog mesta zaustavio se da bi preuzeo nove srednje meke pneumatike, a zatim u 31. krugu tokom intervencije sigurnosnog auta sa devetog mesta preuzeo je komplet novih mekih pneumatika.

PROČITAJTE VIŠE