Salon automobila u Ženevi 2018:
Renault predstavlja novi koncept gradske mobilnosti i novu generaciju motora za obnovljenu paletu modela

  • Svetska premijera studije Renault EZ-GO otvara pogled na buduću deljenu mobilnost u urbanom okruženju.
  • Novi elektromotor R110 za 2018. modela Renault ZOE, najprodavanijeg električnog vozila u Evropi.
  • Novi benzinski motor 1,3 Energy TCe u modelima Renault Captur i Renault Scénic.
  • Renault Talisman novom verzijom S-edition i benzinskim motorom Energy TCe 225 donosi novi stil.

Salon automobila u Ženevi 2018

Ženeva, 6. mart 2018 – Renault nastavlja proslavu 120. godišnjice olakšavanja života svojim kupcima na Ženevskom salonu automobila, na kojem će naglasak biti na zadovoljstvu u vožnji i novim motorima za modele ZOE, Captur, Scenic i Talisman.

Renault je u utorak 6. marta u 9.00 sati, na svom izložbenom prostoru u hali 4 održao konferenciju za novinare u sklopu koje je premijerno predstavio svoju studiju gradske mobilnosti EZ-GO, čiji direktan prenos možete pogledati na internet stranici Renault Group.

ZOE za 2018. i novi elektromotor R110

Model ZOE za 2018., najprodavanije električno vozilo u Evropi, pokreće motor R110, novi motor snage 80 kW koji razvija veću snagu i donosi više zadovoljstva u vožnji. R110 razvija 12 kW više od prethodnika uz iste dimenzije i istu masu kao i njegov predhodnik, motor R90. To vozaču omogućava snažnija ubrzanja na autoputevima. Automobil je sad dve sekunde brži od 80 do 120 km/h.

ZOE za 2018. dolazi i s novim rešenjima povezivanja zahvaljujući kompatibilnosti s aplikacijom Android Auto i novom ekskluzivnom tamnom metalik bojom karoserije: ljubičastom Blueberry.

Novi benzinski motor 1,3 Energy TCe

Renault predstavlja svoj novi 1,3-litarski motor Energy TCe koji pokreće Renault Scenic i Renault Captur. Ovaj motor nove generacije Alijansa je razvila u saradnji sa svojim partnerom Daimlerom. Ispunjava najviše zahteve u pogledu kvaliteta i nudi širi raspon snage od prethodnog motora TCe, više obrtnog momenta (posebno pri nižim brzinama), niže emisije CO2 i manju potrošnju goriva.

Talisman S-Edition

Ponuda modela Talisman obogaćena je novom verzijom S-Edition, ekskluzivnim, sportskim modelom u koji se po prvi put ugrađuje novi 1,8-litarski benzinski motor TCe 225. Odlikuje ga sportska unutrašnjost crne boje s crvenim kontrastnim šavovima, a opremljen je i najsavremenijom serijskom opremom koja uključuje sistem 4Control, elektronsku kontrolu rada amortizera i 19-inčne aluminijske naplatke. Talisman S-Edition biće dostupan u Evropi od septembra 2018.

PROČITAJTE VIŠE