Novi Mégane R.S. u pretpremijernom nastupu tokom trke za Veliku nagradu Monaka

Novi Mégane R.S. u pretpremijernom nastupu tokom trke za Veliku nagradu Monaka

Novi Mégane R.S. je imao svoj prvi javni nastup kada ga je Nico Hülkenberg, vozač tima Renault F1 odvezao slavnom stazom u Monaku. Novi Mégane R.S. će biti predstavljen u septembru na salonu automobila u Frankfurtu, a početak njegove prodaje se predviđa u prvom tromesečju 2018. Kupci će po prvi puta moći da biraju između dva menjača: ručnog i automatskog EDC s dvostrukim kvačilom.

Novi Mégane R.S. u pretpremijernom nastupu tokom trke za Veliku nagradu Monaka

Monako, 26. maja – Renault je za lokaciju i vreme prvog javnog nastupa novog Mégana R.S. izabrao ovogodišnju trku za Veliku nagradu Monaka, a za vozača Nica Hülkenberga, vozača tima Renault F1. Karoserija u kombinaciji žute i crne boje u skladu je s novim izgledom marke Renault Sport i naglašava odlučne, izuzetno sportske linije novog modela. „Danas bi retko šta moglo da ima veći simbolički značaj za predstavljanje novog sportskog automobila od 40. godišnjice Renaulta u Formuli 1,” izjavio je Patrice Ratti, generalni direktor Renault Sport Cars.

Vozač Formule 1 Nico Hülkenberg oduševljen je novim automobilom: „Kad je reč o performansama, Renault Sport se stvarno dokazao. Imao sam priliku da Novi Mégane R.S. isprobam još tokom razvoja i već me je od prvog probnog kruga oduševilo izuzetno podvozje. Vozeći ga po čuvenoj stazi u Monaku bila je čisto zadovoljstvo!”

Od predstavljanja prvog Mégana R.S. 2004. svrha ovog modela je ostala nepromenjena. Mégane R.S. oličava strast za automobilizmom i tehnologijom za trke, cenovno prihvatljivom širokom krugu ljudi. Stručnjaci Renault Sport su ponovno podigli lestvicu znanja i mogućnosti razvivši najbolje tehnologije Formule 1 da bi mogli da ih iskoriste u novom Méganu R.S. i obezbede mu izuzetnu kombinaciju aerodinamičnosti, pouzdanosti, prianjanja na putu i performansi.

„Naš cilj je da obezbedimo da novi Mégane R.S. postavi nova merila za kompaktne sportske automobile! Da bismo zadovoljili želje naših kupaca, ponudićemo dva menjača: ručni i automatski EDC s dvostrukim kvačilom,” dodao je Patrice Ratti.

Novi Mégane R.S. će biti predstavljen 12. septembra na salonu automobila u Frankfurtu, a početak njegove prodaje se predviđa u prvom tromesečju 2018.

PROČITAJTE VIŠE