MEGANE i KADJAR su nagrađeni evropskim medijskim nagradama

zv

MEGANE i KADJAR su nagrađeni evropskim medijskim nagradama

Renault MEGANE osvojio je nagradu Zlatni volan (Goldene Lenkrad) za 2016. u kategoriji malih i kompaktnih automobila. O nagradama Zlatni upravljač odlučuje 21 časopis iz medijske grupe Axel Springer Verlag, čiji su najpoznatiji članovi Auto Express u Velikoj Britaniji, Auto Plus u Francuskoj i Auto Bild u Nemačkoj.

Renault MEGANE dobio je i nagradu za „Najbolji porodični automobil” u natkmičenju za škotski automobil godine za 2016., dok je Renault KADJAR proglašen „Najboljim crossoverom”.

 

„Izuzetno smo zadovoljni što je novi MEGANE osvojio nagradu Zlatni upravljač,” izjavio je Stefan Müller, direktor poslovanja društva Renault S.A.S. na službenom predstavljanju u Berlinu, u Nemačkoj. „Renaultova trenutna ponuda je najmlađa u Evropi, a novi MEGANE temelj je naše proizvodne ofanzive. Naši modeli su se pokazali izuzetno popularnim zahvaljujući ne samo elegantnom i emotivnom dizajnu, nego i brojnim inovacijama koje nude. Nagrada Zlatni upravljač vrlo je poželjno međunarodno priznanje koje na izvrstan način promoviše naš rad i dokazuje da je novi MEGANE hit na tržištima.”

O dodeli nagrada Zlatni upravljač odlučuju čitataoci 21 evropskog automobilskog časopisa zajedno sa žirijem stručnjaka iz auto industrije koji imaju priliku da testiraju vozila kako bi lakše doneli ocenu. MEGANE četvrte generacije posebno je pohvaljen zbog dinamičnog dizajna i jedinstvenog spoja tehnologija koje se uglavnom nalaze u višim segmentima.

Nagrade Zlatni upravljač dodjeljuju se od 1976., a Renault se sa svojih 11 trofeja ističe kao jedan od najuspešnijih dobitnika. Među Renaultovim modelima koji su poslednjih godina nagrađeni Zlatnim upravljačem spadaju SCENIC (2009.) i CLIO četvrte generacije (2012.).

Istovremeno je Renault MEGANE osvojio i nagradu za „Najbolji porodični automobil” u takmičenju za škotski automobil godine, dok je  nagradu za „Najbolji crossover” poneo Renault KADJAR koji je posebne pohvale dobio za svoj prefinjeni dizajn, udobnost i prostranu unutrašnjosti.

„Zahvaljujući velikom broju izuzetnih novih modela, Renault ponovno ima snažnu prisutnost u Škotskoj,” izjavio je Stephen Park, predsednik škotskog udruženja automobilističkih novinara. „U segmentu crossovera konkurencija je bila vrlo jaka, ali Renault Kadjar je snažan u brojnim područjima. Vizuelno je poseban, dobro opremljen na svim nivoima i savršenih je dimenzija kako bi mogao da se suoči sa svim što se obično očekuje od automobila u toj kategoriji.”