Današnjom predajom ključeva na putevima već 100.000 električnih vozila marke Renault

Današnjom predajom ključeva na putevima već 100.000 električnih vozila marke Renault

  • Renault je u norveškoj prestonici Oslu kupcu uručio ključeve za novi ZOE, sto hiljaditi električni automobil marke Renault. 
  • Renault je kao pionir električne mobilnosti vodeća marka na evropskom tržištu potpuno električnih putničkih i lakih komercijalnih vozila sa tržišnim udelom od 27 odsto.

Pet godina nakon početka prodaje električnih vozila, Renault je predao ključeve kupcu sto hiljaditog električnog automobila. Reč je o Renaultu ZOE prodatom gospodinu Åsmundu Gillebu, 41-godišnjem Norvežaninu.

 

Renault: vodeći ponuđač električnih vozila u Evropi

Renault je u prvoj polovini 2016. godine prodao već više od 15.000 električnih automobila (ne računajući četvorotočkašaTwizy-ja), što predstavlja rast od 32 odsto u poređenju s istim periodom prošle godine. Ovim uspehom Renault je učvrstio svoju vodeću poziciju u Evropi. Na evropskim putevima danas svaki četvrti električni automobil je marke Renault, a u Francuskoj marka Renault predstavlja polovinu svih električnih vozila. Naime, glavna tržišta su Francuska, Norveška, Velika Britanija i Nemačka.

“Broj kupaca električnih vozila raste iz godine u godinu. Renault tome uveliko doprinosi svojim kontinuiranim razvojem. Zadovoljstvo kupaca koje kod modela ZOE dostiže 98%, motiviše nas za dalji razvoj, objašnjava Eric Feunteun, direktor divizije Renaultovih električnih vozila.

Renault nudi najširu gamu potpuno električnih vozila koja zadovoljavaju potrebe različitih korisnika: kompaktno gradsko vozilo ZOE, lako komercijalno vozilo Kangoo Z.E. i gradski dvosed Twizy (uključujući i njegovu teretnu verziju Twizy Cargo).

Model ZOE, najprodavaniji električni automobil u Evropi, dominira na evropskom tržištu električnih vozila za krajnje kupce sa više od 23 odsto tržišnog udela. Kangoo Z.E. je već treću godinu vodeće električno lako komercijalno vozilo u Evropi. Osvojio je brojne velike tendere, među kojima i za francusku Poštu. Sa 17.000 prodatih vozila Twizy  je inovativni ponuđač drugačije, zabavne mobilnosti u urbanim sredinama, a veoma je popularan i u različitim “car-sharing” projektima kratkotrajnog javnog iznajmljivanja vozila.

VEIŠE INFORMACIJA:

www.renault.rs