Porodica Megane proširena je novom verzijom Mégane Grandcoupé

Renault širi svoju ponudu u segmentu C sasvim novom limuzinom Mégane Grandcoupé.
Novi Mégane Grandcoupé krase dinamične linije upotpunjene panoramskim staklenim krovom jedinstvenim u tom segmentu vozila.
Zahvaljujući zajedničkoj arhitekturi platforme CMF C/D oprema novog Méganea Grandcoupé preuzeta je iz višeg segmenta, što je pozitivno uticalo na udobnost i užitak u vožnji.

Limuzina s prednostima vozila iz višeg segmenta

Nakon predstavljanja novog Mégane 2015. i Mégane Grandtoura u martu ove godine, porodica Mégane obogaćena je modelom Mégane Grandcoupé.

Nova četvorovratna limuzina predstavlja deo potpune obnove Renault vozila. Krase je dinamične linije, upečatljiv prednji kraj koji nesumljivo ističe pripadnost porodice Renault kao i već iz daljine prepoznatljiv Renault svetlosni potpis prednjih svetala u obliku slova C. Pritom mu stakleni krov daje elegantan dvobojan izgled.
Novi Mégane Grandcoupé odlikuje se izuzetno prostranim zadnjim sedištima i velikim prtljažnikom (508 dm3 prema normi VDA) kojem se jednostavno pristupa zahvaljujući sistemu otvaranja slobodnih ruku „Easy Trunk Access”.

Novi Mégane Grandcoupé konstruisan je na platformi CMF C/D, što znači da će vozači u njemu uživati jednako kao u ostalim vozilima iz porodice Mégane. I Mégane Grandcoupé raspolaže 7-inčnim TFT ekranom za prikaz podataka na instrument tabli, a može da se dopuni i 8,7-inčnim ekranom multimedijalnog sistema R-LINK 2.
Multi-Sense, dodatni head-up ekran u visini vozačevih očiju, Easy Park Assist za pomoć pri parkiranju i brojni sistemi za udobnost i sigurnost (kočenje u nuždi, upozorenje na nenamernu promenu vozne trake…) takođe su deo opreme novog Grandcoupéa.

Novi Renault Mégane Grandcoupé na srpsko tržište stiže u decembru 2016. sa sledećim motorima:
– SCe 115 s 5-stepenim ručnim menjačem,
– dCi 90 sa 6- stepenim ručnim menjačem
– dCi 110 sa 6- stepenim ručnim menjačem ili automatskim menjačem EDC6,
– dCi 130 sa 6- stepenim ručnim menjačem