JEAN-PIERRE MESIĆ JE NOVI GENERALNI DIREKTOR DRUŠTVA RENAULT NISSAN ADRIATIC

jean-pierre-mesic_990x660-330x220

Upravljanje društvom Renault Nissan Adriatic od 1. juna 2016. preuzima Jean-Pierre Mesić. Naime, dosadašnji direktor Eric Bernard imenovan je za direktora sektora za komercijalne poslove i komunikaciju u društvu Renault Sport Cars.

Alijansa Renault Nissan Adriatic upravlja putem društva Renault Nissan Slovenija d.o.o. sa sedištem u Ljubljani i društvima ćerkama u Hrvatskoj i Srbiji. Dosadašnji direktor društva Renault Nissan Slovenija d.o.o., Eric Bernard, ovu funkciju preuzeo je u jesen 2006. Već 2008. regiju Adriatic uspešno je pozicionirao unutar alijanse Renault Nissan. Time je osnažio položaj marke Renault, Nissan i Dacia na području zemalja bivše Jugoslavije i osigurao rast Adriatic regije kako na pojedinačnim tržištima, tako i unutar globalnog sistema Renault. Njegov trud nije ostao neprimećen pa od 1. juna 2016. preuzima nove izazove u uzbudljivom Renault društvu, Renault Sport Cars kao direktor sektora za komercijalne poslove i komunikaciju.

Direktor društva Renault Nissan Slovenija d.o.o. 1. juna postaje Jean-Pierre Mesić, a time postaje i generalni direktor za regiju Adriatic, odgovoran za marke Renault, Nissan i Dacia.

Jean-Pierre Mesić rođen je 1974., a diplomirao je u školi za menadžment ESC u Grenobleu. Svoju karijeru u Renaultu započeo je 1998. u društvu Renault Poljska. Godinu dana kasnije preuzeo je upravljanje poslovnim razvojem u društvu Renault Trucks u Tunisu. Godine 2001. prešao je u Renault u Francuskoj, gde je upravljao različitim funkcijama u području prodajne mreže, marketinga proizvoda i prodaje poslovnim kupcima. Godine 2011. postao je direktor prodaje poslovnim kupcima za Francusku. Jean-Pierre Mesić dolazi u Sloveniju s radnog mesta direktora korporativne prodaje unutar Renault globalne direkcije za prodaju.