Obaveštenje za medije

U RENAUL FABRICI U MAUBEUGEU PROIZVEDEN JE
MILIONITI KANGOO

• U Renault tvornici u Maubeugeu na severu Francuske proizveden je milionito vozilo Kangoo-a druge generacije.

• Putničke i dostavne verzije ovog modela Renault proizvodi u Francuskoj još od 2007.

• Budući vlasnik milionitog Kangoo-a je privatni kupac iz Japana.

milioniti-kangoo

KANGOO ZA SVE UKUSE I POTREBE

U Renault fabrici u Maubeugeu proizvedeno je milionito vozilo Kangoo-a druge generacije. Kangoo predstavljen 1998. obnovljen je 2007. i danas je dostupan u putničkim verzijama namenjenim privatnim kupcima i dostavnim verzijama za poslovne korisnike. Poslednji je dostupan u tri dužine karoserije (Kangoo Compact, Kangoo Express i Kangoo Maxi) kao i u verziji Kangoo Z.E. na električni pogon.

Prošle godine su dostavne verzije činile 64 % svih proizvedenih Kangooa. Iste godine je 90 % svih proizvedenih Kangooa (putničkih i dostavnih) bilo je pokretano dizel motorima, 7 % benzinskim, a 3 % činili su automobili na električni pogon.

„Kangoo na tržištima širom sveta nastavlja da osvaja i poslovne i privatne kupce. Svi u fabrici ponosni su na ovaj uspeh kojim je potvrđeno da smo sposobni da ispunimo očekivanja naših kupaca i u području kvaliteta i u pogledu rokova isporuke ,” izjavio je Jose Martin Vega,rukovodioc Renault fabriku u Maubeugeu.

PRAVI FRANCUSKI PROIZVOD

Sva Renault laka komercijalna vozila proizvedena su u Francuskoj. Modeli Trafic i Master proizvode se u fabrikama Grupe Renault u Sandouvilleu (departman Seine-Maritime), odnosno u Batillyju (departman Meurthe-et-Moselle), što dokazuje stručnost i konkurentnost fabrika u Francuskoj.
U fabrici u Maubeugeu proizvodi se i model Citan, Renaultova nemačkog partnera Daimlera.

SVETSKA SLAVA

Milioniti Kangoo plave boje prodan je kupcu u Japanu.
Iako su tri najveća tržišta Francuska, Španija i Nemačka, popularnost Kangoo-a raste i u Japanu. Prošle godine je kvalitet Kangoo-a prepoznalo čak 1679 kupaca, što čini trećinu ukupne prodaje Renaulta u toj dalekoistočnoj zemlji. U Japanu se prodaje samo putnička verzija Kangooa koja beleži uspeh od samog početka prodaje. Kako bi privukao više kupaca, na japanskom tržištu je Kangoo dostupan u posebnim bojama karoserije, a svake godine ponude se i tri posebne serije.
I Japanci vole svoje Kangoo! Svake godine se vlasnici Kangoo-a u Japanu okupe u podnožju planine Fuji na posebnom okupljanju nazvanom Kangoo Jamboree. Prošle godine se to okupljanje održalo već sedmi puta, a okupilo se više od hiljadu vozača Kangooa.