Novi Renault MEGANE, dinamičan i izražajan dizajn

Dvadeset godina nakon lansiranja Renault Méganea, prodanog u više od 6,5 miliona primeraka širom sveta, Renault obnavlja srce svoje palete i otkriva novi Mégane, četvrti pod tim imenom.

U segmentu u kome vlada snažna konkurencija novi Mégane ističe se dinamičnim linijama i snažnim svetlosnim potpisom napred i pozadi.

Paletu novog Méganea predvodi verzia GT, dostupna od lansiranja, koja svoj dizajn crpi iz nasleđa Renault Sporta.

00087962

Dinamičan, izražajan i potpuno oblikovan dizajn

Svojim poznatim svetlosnim potpisom i vrlo uravnoteženim proporcijama, novi Mégane pre svega je pravi Renault. Sledi pravila Renault dizajna: široki, izbačeni bokovi kao i upečatljiv prednji kraj sa velikim vertikalnim logotipom. Po uzoru na Renault Talisman, novi Mégane krasi jedinstven svetlosni potpis napred koji čine svetla u obliku slova „C” koja se protežu do branika. Vodoravni svetlosni potpis pozadi, vidljiv danju i noću, vozilu daje širi izgled. „Na tržištu kompaktnih limuzina, na kome vlada snažna konkurencija, bilo je izuzetno važno da se novi Mégane istakne već na prvi pogled”, naglašava Franck Le Gall.

Novi Mégane je niži za 25 mm, a tragovi točkova širi su mu za 47 mm napred i 39 mm pozadi u odnosu na Mégane 3, tako da vrlo dobro ide na putu. Njegove proporcije formiraju sportsku siluetu sa dužim međuosovinskim razmakom (+28 mm) kao i kraćim zadnjim vešanjem. „Precizne i napete linije usmerene napred protežu se bočnim površinama. Zajedno sa isklesanim bokovima, linije na novom Méganeu daju dinamičnost i karakter”,navodi Franck Le Gall, dizajner spoljašnjeg izgleda.

Hromirani elementi naglašavaju gornji deo bočne linije karoserije i obavijaju prednju masku, bočne umetke i ručice na vratima. Prefinjene izbočene linije na poklopcu motora, zajedno sa hromiranim obrubima i bočnim otvorima za vazduh, ističu karakter prednjeg kraja.

Ekskluzivna verzija GT, dostupna od lansiranja

Novi Mégane GT krasi preoblikovan prednji branik koji dodatno izražava sportski duh. U njega je ugrađen proširen ventilacioni otvor, a preoblikovane su i rešetke prednje maske. Pozadi je dizajn novog Méganea GT naglašen sa dve hromiranim izduvne cevi koje su usklađene sa ventilacionim otvorima napred i smeštene su sa obe strane difuzora nadahnutog Formulom 1. Novi Mégane GT pozadi, na blatobranima i napred nosi pločice sa natpisom „Renault Sport”.
Za tu novu sportsku verziju nudi se sasvim nova plava boja „Iron” sa elementima u boji „Dark Metal” napred i na kućištima retrovizora kako bi se naglasila pripadnost modelima GT.
Novi Mégane GT nudi i sjajne aluminijske felne od 18” koje je posebno razvio Renault Sport.

Novi Mégane u potpunosti će biti otkriven u Frankfurtu…

Posetite nas na Frankfurtskom salonu automobila kako biste u potpunosti otkrili novi Mégane, njegov unutrašnji dizajn, tehnologiju koja potiče iz viših segmenata kao i ponudu motora.