Sajam u Ženevi 2015

Renault Kadjar predstavljen je 2. februara, ali objavljivanje je zvanično na Ženevskom salonu automobila 2015. Na salonu u Švajcarskoj prvi put biće predstavljena unutrašnjost Kadjara kao i posebne verzije X-Mod i Bose®. Kadjar se ističe i kao vrlo štedljiv crossover: Dostupan je u dve dizel verzije sa emisije CO2 među najboljomm u klasi, samo 99 g/km .

66927_big (1)

Taj kompaktni crossover novim, inovativnim pristupom segmentu kao i privlačnim izgledom ruši konvencije.

Kadjar proširuje Renaultovu ponudu crossovera modelom C-segmenta koji se u ponudu smešta između Captura i Koleosa. U ovom brzorastućem segmentu tržišta Kadjar bi trebao Renaultu da pomogne da ispuni ambiciozne ciljeve rasta na međunarodnim tržištima.

Sledeće godine Kadjar će postati prvi Renault automobil proizveden u Kini, koja je prošle godine bila najveće svetsko tržište automobila. Prošle godine je prodaja u Kini premašila je 22 miliona vozila, od čega su 26 % činili crossoveri.

Za razvoj Kadjara primenjeno je umeće Alijanse u izradi crossovera pa je konstruisan na Renault-Nissanovoj platformi CMF C/D.

Kadjarove kompaktne, atletske linije su novpristup dizajnu crossovera, a sportska, profinjena unutrašnjost savršeno je istaknuta upotrebom visokokvalitetnih materijala i visokim nivoom kvaliteta završne obrade.

Opremljen kvalitetnom, savremenom opremom, Kadjar pomoću sistema R-Link 2 garantuje naprednu povezanost i sigurnost zahvaljujući najnovijim sistemima za pomoć u vožnji.

Dostupan s prednjim pogonom ili pogonom na četiri točka, Kadjar poziva vozače na beg iz gradske gužve, ali istovremeno je zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama (4,45 m duljine i 1,84 m širine) izuzetno upravljiv u gradskim sredinama.

Pokretan paletom motora Energy, Kadjar užitak u vožnji spaja s malom potrošnjom goriva. Kadjar u Evropi i brojnim afričkim zemljama kao i zemljama sredozemne regije u prodaju kreće početkom leta.

Na Renault izložbenom prostoru nalaze se i novi električni motor R 240 koji povećava domet Renault ZOE s jednim punjenjem, novi Espace koji uskoro stiže na tržište i Clio R.S. 220 EDC Trophy, najnoviji model Renault Sporta ograničene serije.