Renault Twingo je gradski automobil godine prema izboru Engleskog časopisa Top Gear

Renault Twingo je gradski automobil godine prema izboru Engleskog časopisa Top Gear

Renault Twingo osvojio je laskavu titulu „gradskog automobila 2014.” u decembarskom izdanju svetski poznatog automobilskog časopisa Top Gear.

Renault Twingo dokazao je da dobre stvari dolaze i u manjim pakovanjima. Twingo se sa dobijenom pobedom pridružio superautomobilima, egzotičnim primercima i neverovatno skupim automobilima koji su odneli pobede u svojim kategorijama.
Sam Philip iz časopisa BBC Top Gear odluku časopisa da titulu najboljeg dodeli upravo Twingu objasnio je rečima: „To je remek-delo, izvlačenje velike količine prostora iz vrlo kratkog međuosovinskog razmaka. Twingo treba pohvaliti jer je automobil koji zadatak gradskog automobila obavlja bolje od bilo kog drugog automobila.”
Pobednički gradski automobil je već treća generacija Twinga i proizvodi se samo u fabrici Revoz u Sloveniji. Poput prve generacije, i treća postavlja nova pravila. Konstruktori su motor i pogon smestili pozadi pa je Twingo čak 10 cm kraći od prethodnika, a iznutra je neverovatnih 33 cm duži! Prednji točkovi se okreću pod većim uglom pa će svako sa lakoćom moći da ga parkira i na najmanje parking mesto. A privući ćete i mnoge poglede jer novi Twingo uspešno kombinuje izgled dobre stare „petice turbo” sa paletom savremenih boja i mogućnostima personalizacije.