Renault Ženeva 2014: Renault ponovo stvara Twingo

RAMIŠLJATI VELIKO KAD JE REČ O MALIM AUTOMOBILIMA

Renault je bacio svež, smeo pogled na Twingo. Dvadeset godina posle predstavljanja originala, Renault je ponosan što može da skine pokrivač s treće generacije njegovog malog gradskog automobila koji je doživeo dubinsku transformaciju. Uz njegov nasmešen izraz, novi Twingo nudi izbor od četiri boje karoserije i mnogo inovacija. Opsežna personalizacija, naravno, takođe je deo programa.

7

Zahvaljujući postavljanju motora pozadi:

  • Novi Twingo je okretan i ponosi se prečnikom okretanja od 8,65 m, što je u proseku za metar manje od njegovih direktnih konkurenata.
  • Novi Twingo je naročito prostran zahvaljujući 13 cm koji su dodati dužini kabine, mada jeukupna dužina novajlije smanjena za 10 cm.
  • Novi Twingo je praktičan zbog svoje arhitekture sa petoro vrata, domišljatih rešenja za odlaganje, potpuno ravnog poda i iznenađujuće duge najveće dužine tereta od 2,20 m. Ovo je jedini gradski automobil koji može da ponese zapakovanu kutiju sa švedskom policom za knjige…
  • Novi Twingo se takođe ponosi najboljim vertikalnim vidnim poljem u klasi i visokim položajem za vozača, što je od posebne važnosti u vožnji naseljenim područjima.

U motornom prostoru pozadi nalazi se atmosferski ili turbopunjeni trocilindrični benzinski motor. Obaagregata su štedljiva i omogućavaju živu vožnju. Novi Twingo je povezan i jedini je gradski automobilkoji nudi izbor dva multimedijalna sistema: radio R & GO (povezan s pametnim telefonom) i R-Link®. Nadahnut nasleđima inovativnog Renaulta 5 Turbo i originalnog Twinga, novi Twingo ljubazno oslikava Renaultovu veštinu izrade malih automobila.

Osim otkrivanja novog Twinga, Renault je izabrao Ženevski sajam automobila 2014. za predstavljanje novih dostignuća u klasi malih vozila, sa naglaskom na neke od oblasti u kojima marka raspolaže velikom stručnošću, naročito u svetu sportskih automobila, električnih vozila i inovacija na motorima.

Prvi put će biti prikazani:

– Clio R.S. 200 EDC Monaco GP: ova ograničena serija cilja na prefinjenu klijentelu naklonjenu sportu. Automobil je odmah prepoznatljiv po crnom krovu, crnim detaljima spolja, metalik bisernoj ili platinasto sivoj boji (u zavisnosti od tržišta) i bogato opremljenoj unutrašnjosti.

Renaultov novi Flexi Charger, koji vlasnicima ZOE omogućava priključivanje svog električnog vozila u običnu utičnicu električne mreže. Renault je takođe uveo novi Z.E. Access plan leasinga akumulatora s cenama koje počinju od 49 evra mesečno za one koji prelaze malu kilometražu.

– Novi Energy dCi 160 Twin Turbo je pravi je pokazni primer downsizinga i primene dva turbopunjača. Ovaj motor zapremine 1598 cm³ nudi doživljaj vožnje agregata zapremine dve litre, ali uz potrošnju smanjenu za 25%. Efikasnost motora Energy dCi 160 Twin Turbo čini ga idealnim za veća vozila. Na primer, Renault će da ga ugrađuje u predstojeće modele D i E segmenta. 

Pročitajte više (PDF)